Fântâna arteziană este elementul perfect pentru a pune cu adevărat în valoare grădina ta. Este ușor de montat, ușor de întreținut și va deveni repede piesa centrală a curții tale.

O fântână arteziană poate să transforme chiar și cea mai anostă curte într-o zona plăcută și liniștită. Omenirea s-a dezvoltat în jurul surselor de apă dulce, așa că suntem predispuși genetic să căutăm apropierea de apă. Simțim plăcere și calm atunci când auzim sunetul apei, iar asta ne ajută să ne relaxăm.

Oricine intenționează să realizeze o grădină frumoasă trebuie să se concentreze asupra alegerii plantelor și florilor însă trebuie să aleagă cu atenție accesoriile și elementele complementare decorării care se potrivesc cel mai bine nevoilor sale.

Dacă vrei să reamenajezi curtea casei sau să aduci mici îmbunătățiri, o fântână arteziană de grădină ar putea fi o idee inspirată pentru tine. Atunci când amplasezi o fântână arteziană în grădină, se va schimba tot aspectul curții. Ceea ce era la început o grădină obișnuită, se va transforma într-o oază în aer liber.
Mai întâi, efectul vizual inedit. Indiferent care sunt dimensiunile curții, o fântână arteziană va oferi spațiului un aer deosebit și luxuriant. În ceea ce privește materialul, poți opta pentru o fântână arteziana cu un aspect special, sau, dacă îți dorești să creezi un design elegant, poți alege chiar o fântână din piatră naturală.
Amplasarea fântânilor arteziene. Când vine vorba de plasarea fântânii, cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l amintești este că o fântână ar trebui să se afle într-un loc din care să permită oamenilor să se bucure de ea, din cât mai multe unghiuri ale curtii, să fie atracția principală. Sunetele calme și priveliștea frumoasă a unei fântâni bine plasate transformă cu totul peisajul întregii grădini.

Dacă spațiul îți permite, poți poziționa fântâna arteziană în mijlocul grădinii. Vei obține un element central impozant, în jurul căruia celelalte obiecte din grădină vor arăta minunat.
În cazul în care dispui de o curte mai mică, este indicat să cumperi o fântână minimalistă, căreia să îi găsești un loc strategic, astfel încât să nu dea impresia de înghesuială.
Cu o fântână arteziană, vei diminua poluarea fonică. Gălăgia străzii, din curțile vecinilor sau din clădirile din apropiere poate fi o sursă de stres. Sunetul apei dintr-o fântână arteziană absoarbe aceste zgomote neplăcute, oferind, în schimb, un fundal sonor plăcut și relaxant.
Sunetul apei curgătoare este recunoscut pentru proprietățile sale puternice de calmare, având un efect relaxant și ajutându-te să îți limpezești mintea după o zi de muncă.

O fântână arteziana atrage mai ales păsări și insecte, care pe timpul verii pot avea dificultăți în a-și găsi surse de hidratare. Dacă ai copii, aceștia vor fi încântați de fluturi și libelule, vor avea ocazia să învețe despre speciile de viețuitoare din zona în care locuiți. În plus, fântânile arteziene nu favorizează dezvoltarea țânțarilor sau a algelor care miros urât.
O curte frumos amenajată te va determina să petreci mai mult timp afară, alături de cei dragi, alături de familie. De aceea, o fântână arteziană reprezintă o achiziție avantajoasă, care va oferi curții tale un aspect proaspăt, perfect pentru a petrece clipe relaxante în orice moment al zilei.
De asemenea, dacă ai copii și animale de companie, aceștia se vor bucura din plin de grădina cu fântână și vor avea un nou prilej de joacă, de activități în natură.
Te poți gândi că o fântână arteziană implică un efort financiar substanțial, dar trebuie să știi că valoarea casei tale va crește direct proporțional cu investițiile pe care le faci de-a lungul timpului.
O casă atent întreținută, cu o grădină frumos amenajată, va avea un aspect luxuriant și, în consecință, un preț mai mare pe piața imobiliară. Astfel, în cazul în care vei dori să vinzi proprietatea și să te muți, vei putea stabili un preț avantajos.